DİKKAT EKSİKLİĞİ 3
       Daha sonra o bireyin ( çocuk, genç, yetişkin) Zeka Bölümü ile birlikte öğrenme stilinin, ilgi alanlarının, yeteneklerinin, değer yargılarının, öğrenme tespit edilmesi gerekir. Bundan sonra da o kişinin (çocuk,ergen,yetişkin ) bu zekâ bölümüne, İlgi alanına, yeteneklerine, değer yargılarına göre evinde, okulunda, çalıştığı yerlerde, bulunduğu ortamlarda bu kişiye ( çocuk, genç, yetişkin ) göre bir çevre hazırlanması gerekir.O kişi kendi zeka bölümüne, öğrenme stiline, kendi yeteneğine, kendi değer yargılarına göre hareket ettiği müddetçe dikkat süresinde bir problem olmayacaktır.( Psikolojik sorunları olmazsa) Çünkü, meşgul olduğu her ne ise o konuda dikkat problemei olmayacağı gibi öğrenci ise derslerinde yetişkin ise işinde başarılı olacaktır. Sonuç, dikkat konusunda stres düzeyi düşük ve mutlu, huzurlu bir hayat. 
           Böyle yapılmaz ise o birey zekâ bölümüne, öğrenme stiline, yeteneklerine, değer yargılarına uygun olmayan çalışmalarda dikkatini yeterince veremeyecektir. Haliyle hem kendisi üzülecek hem de anne babası üzülecektir. Sonunda strese girecekler, çocuklarda saç dökülmesi, kendine güvensizlik, başarısızlık korkusu, sınav stresi, v.b. sorunlar olabilecektir.
          Sonuç: İnsanların ( çocuk,genç,yetişkin ) zekâ bölümleri ve bu zeka bölümlerinin hangi alt dallarında daha yüksek, daha başarılı olduğu güzel bir şekilde ortaya çıkarılmalıdır. Bununla birlikte öğrenme stili, ilgi alanları, yetenekleri,  değer yargıları en güzel şekilde ortaya çıkarılmalıdır. Daha sonra da bu kişinin ( çocuk, genç,yetişkin)  gerçeklerine uygun olarak bir çalışma planı, bir program, bir hedef belirlenmelidir.
         Daha sonraki yazılarımda çocukların veya büyüklerin takvim yaşına ( 2 yaşından itibaren ) ve okul durumlarına göre ( anaokul, ilkokul,ortaokul,lise,üniversite,yetişkin, v.b.), zeka yaşına göre ( normal altı, normal, üstün zekalı), öğrenme stiline göre, yeteneklerine, değer yargılarına göre evde,okulda, iş yerinde, bulunduğu ortamlarda neler yapması konusunda sizlere bilgi vermeye çalışacağım.
Saygılarımla. Psikolog Ramazan Boyacı 
Sorularınız, istekleriniz olursa

ramazanpsikolog@gmail.com adresine bekliyoruz.
Makalelerimizi buradan veya doktor sitesi.com dan takip edebilirsiniz.
https://www.doktorsitesi.com/psk-ramazan-boyaci/psikoloji/istanbul  tıklayabilirsiniz.